HTML

Lidl

Lidl épül az utcánkban, és nem szeretjük ;-( Alapvetően sem, de azért meg pláne nem, hogy kivág emiatt 68 fát! Így eddig erdős területre nézett az ablakunk most pedig egy Lidlre fog, és ráadásul folyamatos lesz az autó forgalom is.

Címkék

Link

Utolsó kommentek

Friss topikok

Linkblog

stat

2006.11.22. 18:39 Lidl blogger

0. bejegyzés

Miért jött létre ez a blog?

Az Erdőkerülő utcában (Bp. XV. ker) épülni kezd egy Lidl áruház. Emiatt kivágnak 68 fát! Eddig számos lakás ablaka, - így a miénk is - egy szép erdős területre nézett. Most viszont egy feltúrt területet fogunk látni helyette egy ideig, aztán pedig egy Lidl áruházat és ezer autót, ami majd a forgalmat is feltartja, mert az egysávos út marad egysávos, míg a Lidl szerint is percenként több autó fog ki és be kanyarodni.
Elméletileg nem épülhetne Lidl úgy ahogy épülni fog, mert néhány kerületi önkormányzati szabály nem megfelelő, de mivel az önkormányzat 300 millió forintot kapott a területél a Lidltől, így több építési szabályt is módosítanak a kedvükért!

Tehát nem szeretjük a Lidlt!

Lefotóztam a területet még a Lidl előtt, és napról napra publikálom majd az építkezés és a 68 fa kivágását fotókkal.

26 komment

Címkék: lidl lidli


A bejegyzés trackback címe:

https://lidl.blog.hu/api/trackback/id/tr8318317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gergő 2006.11.23. 14:19:22

posztuljanak a mocskok

DEfO · http://defo.blogter.hu 2006.11.23. 14:25:04

Hu ez beszaras van egy fideszes ismerosom az erdokerulo utcabol, utolso infom meg az volt hogy elhajtjak a Lidl-t. 300milla az komoly, Hajdu Laszlo biztosan egy uj a8-assal fog erkezni a kovetkezo beszedere;] Baratnom is ott lakik biztos orul a csaladja...

Arc 2006.11.23. 14:39:13

Tetszettek volna nem a szocialistákra szavazni. Itt Debrecenben a Lidl-t évek óta nem engedik a városba, most titokban vett egy telket (megvetette egy céggel, hogy és utána a Lidl a cégtől), mert az önkormányzat nem adott volna el neki. Igy most épitési engedélyt nem kapott :) Örülök neki, hallva, hogy miket csinál ez a cég a beszállitókkal és az alkalmazottakkal.

Palotapincsi 2006.11.23. 15:01:14

Hajdu elvtársék újabb polgárbarát akciója. Rákospalotán már régebben elkezdték azzal, hogy a családi házak között többemeletes társasházak épülnek. De csak körül kell nézni a képviselő elvtársak között. Árkosi főmérnök elvtárs beteges alkoholista, mellesleg korrupt is. Molnár iskolaigazgató elvtárs egy utolsó tahó, aki pedagógusnak is alkalmatlan, de a komcsik kedvence, mert ő zabáltatja őket a gyerekek pénzéből. A jegyző egy tutyimutyi alak, egy normális polgármesteri hivatalban talán szürke pötty ügyintézőnek elmehetne. Ha lesz kedvem, folytatom a sort.
Kedves barátom! Mit akarsz ezektől? Magasról szarnak a fejünkre.

molcsa (törölt) 2006.11.23. 15:04:58

Szegény beszállítók és alkalmazottak. Csúnya gonosz multi. Viszont olcsón adják a kaját a népnek, akik kicsit többen vannak, mint a szegény beszállítók és alkalmazottak. Szerintetek mi lenne az eredménye egy népszavazásnak ezzel a kérdéssel: "Szeretnéd-e ember olcsóbban kapni a túrórudit egy olyan cégtől, amelyik csúnyán bánik a beszállítóival, és nem veszi meg a magyar cuccokat, ha a külföldi olcsóbb?" Kit érdekelnek a beszállítók? Ki kötelezi őket, hogy beszállítsanak a Lidl-nek? És még fákat is kivágnak.
De majd Viktor megvéd a gonoszoktól, akiknem átallanak olcsóbban árusítani dolgokat, mint a tespedt magyar kereskedők.

Perillustris 2006.11.23. 15:57:28

Molcsa,

Mero demagogia amit irsz. Ismert teny, s tapasztalat, hogy ezek az aruhazlancok tonkreteszik a hazai ipart, igy hosszabb tavaon az egesz orszag gazdasaga szenvedi meg az olcsosagot. Teny, hogy mezogazdasagunk alapoktol indulo, brutalis, konyortelen reformokra szorul, hiszen az allam kenytelen tamogatni a rugalmatlan, a "csak azert is" eladhatatlan arut termelo gazdalkodot, am a negativ folyamatot rendkivul felgyorsitja a hipermarketek terjeszkedese.

Szoval erre az "olcsosagra" MINDENKI rafizet elobb vagy utobb!

CLS 2006.11.23. 16:33:04

Perillustris: Molcsa nem demagogiat, hanem ebresztest irt.

Ha a sok birka (az Istenadta nep) nem jarna lidl-be (mar az elsobe se mentek volna be tobb, mint 1*), akkor a lidl szepen kitakarodna innen es mindenki boldog lehetne.

Luyza 2006.11.23. 16:50:59

en is a kornyeken laktam, sajnalom azt a szep reszt, jo volt ott setalni a kutyival.

errol jut eszembe a XV keruleti vezetes masik eszes otlete, hogy a szentmihalyi ut melle, az ott levo pakrbol elkeritettek egy jo nagy reszt, hogy ott valamilyen tapeta aruhazat epitsenek fel. aldozatul esett volna par kis focipalya, meg pingpong asztal, meg fu meg fa, meg bokor... kit erdekel... szerencsere a parkban levo anyukak, nyugdijasok, kutyasok ezt sikeresen megakadalyoztak, hogy szisztematikusan mindig lebontottak az elkeritett reszt... vegul nem epult meg az aruhaz. rohej, az Asia Center mellett egy hatalmas ures puszta van... miert nem odaepitik???? ott talan meg a forgalom se doglesztene be Ujpalotat... felhaborito...

Brigi "B. A." főnöke 2006.11.23. 17:08:22

De hol vannak a képek?

Magyar 2006.11.23. 17:50:57

Tudatosítani kellene az emberekben, hogy a környékbelieket zavarja ez az áruház, és egyúttal bojkottot hirdetni. Máshogy nem lehet elfüstölni onnan. Ha nincs bevétel, akkor a multi az, aki leghamarébb odébbáll.

Zsolti 2006.11.23. 18:17:18

Egyszerűen felháborító, szerintem is. De egy pozítívumot is hozzáfűzhetek, Tisztelt blog tulaj:jóa fotó, sőt nagyon jó ha 1 től ötig kéne pontoznom akkor egy jó erős 4est kapnál, őszinte elismerésem!!!

Lidli 2006.11.23. 18:29:20

Ha az ember a legolcsóbban akar vásárolni, egyértelműen a Lidl a nyerő. Azonban nézzük, mit is kapunk a pénzünkért: másodérlésű sör (olyan, mintha a kávét másodszor is lefőznénk), szalmonellás lengyel csirke, műanyag-ízű gabonapehely (elvileg csokis), romlott import tojás, már egyszer felhasznált gyümölcsből készült joghurt, és több méreganyagból is egyszerre a határértéken lavírozó termékek. Ez van. Akinek nincs pénze, az egyen megengedhetetlen minőségű élelmiszereket. Legfeljebb rövidebb életet fog élni. Egy szó mint száz, inkább ne vegyen magának az ember új tévét, vagy használjon olcsóbb mosóport, de próbálja meg nem silány élelmiszerrel etetni gyermekeit. És persze önmagát. Sokaknak sajnos még erre se jut, persze akinek internet-hozzáférése van, és ezt olvassa, annak valószínűleg nem az élelmiszeren kell spórolnia...

Lidl blogger · http://lidl.blog.hu 2006.11.23. 21:07:46

Luyza:

Furcsa, hogy nyudíjasok és kutyasétáltatók meg tudtak hiúsítani egy áruház építését. Azt gondolom, hogy hasonló esetben a Lidl kivezényelne pár örző-védő izomlegényt, és őriznék éjjel nappal az építkezést. Végülis, ha többszáz milliót megér nekik a telek és az építkezés, akkor ez is belefér. Sajnos.

Egyébként tényleg elférne az Asia Center mellé, és ott senkit nem zavarna.

Lidl blogger · http://lidl.blog.hu 2006.11.23. 21:10:08

Brigi "B. A." főnöke:

Képek még nincsenek fent valóban, nemsokára felteszem, hogy milyen az eredeti terület, és aztán, ha megy az építkezés, és a fakivágás, akkor majd napról napra dokumentálom.

Lidl blogger · http://lidl.blog.hu 2006.11.23. 21:11:25

Magyar:

Az a baj, ahogy akkor is jönnek mások vásárolni, illetve pár év veszteség belefér egy ekkor cégnek sajnos. Azért lehet, hogy ki lehet találni majd valami bojkottfélét, ha felépül az áruház. Ötleteket szívesen fogadok :-)

Lidl blogger · http://lidl.blog.hu 2006.11.23. 21:49:12

Zsolti:

Miért csak 4-es? :-)

Egyébként nem én csináltam, ez egy blog.hu sablon, amit csak be kellett állítani. Majd teszek fel képet, és akkor a blog tetején is egy Lidl kép lesz fent.

dr. luci 2006.11.23. 22:08:01

az üzlet az üzlet. nincs mit tenni. ha a lidl fát akar vágni, akkor meg kell hajolni az akarata előtt. első a pénz.
tisztelt lidl! van néhány kiadó parcellám a helyi temetőben. eddig senki se akarta kivenni, mivelhogy frissen temetett halottak, kegyelet meg ilyesmi... de biztos vagyok benne, hogy önöket ez a jelentéktelen apróság nem zavarja. amúgy szeretném felhívni a figyelmüket, hogy a területtel az önök rendelkezésére bocsájtom a tetemeket is. tudom, hogy az önökhöz hasonló dögevő állatok az ilyesmit nagyra értékelik.
pokolbéli üdvözlettel a mielőbbi találkozás remnyében: dr. luci ferenc
u.i.: legenek egészen nyugodtak, a lelküket biztos helyen őrzöm, rajtam, és belzebúbon kívül senki nem férhet hozzá.

Lidl blogger · http://lidl.blog.hu 2006.11.23. 22:17:07

dr. luci: Ez nagyon jó!

Illetve persze szomorú, de viccesen :-)

Judita 2006.11.24. 00:10:00

Szia, azt hiszem, én rosszabbul jártam, a házunk előtt található mezőre az Elephant Holding felhúz egy 6 emeletes lakóparkot (a két emeletes házak közé). Úgyhogy ezentúl a fák és naplemente helyett nézhetem, hogy mit csinálnak a szemben lévő házban az emberek :( Persze itt is kipusztították a fákat. Mivel sejtettem, hogy ez lesz, küldtem nekik egy mailt, amiben rákérdeztem a fa kérdésre, de válaszra sem méltattak (többször is elküldtem). Ne vegyetek tőlük lakást, szemét környezetrombolók. Judit

multi gyűlölő 2006.11.24. 09:21:18

Nem kell lidlbe járni és kész. Amig a sok suttyó hinfitársad visszajár abba a boltba amit ezért-azért utál addig miről beszélünk?
Magyarországon nem fogyasztó kereslet hanem kínálati diktálat van.

Életemben nem voltam lidlben, elég volt olvasni róla. Szerencsére a multi áruházaknak is van jópár alternatívája, ja hogy 10 percel többet kell utazni a másikhoz?

Amíg ilyen birkák a magyarok, multigyarmat leszünk.

(Amúgy a kurva anyját a fagivágós tetveknek...)

Plutarkhosz 2006.11.24. 09:39:35

lehet h. nem vagyok egy sztech zseni de nem találom a fotókat a fakivágásokról. Valaki megmondaná hol vannak?

csiga 2006.11.24. 09:47:19

RE: Arc 2006.11.23. 14:39:13

Értem, tehát azárt nincs Db-ben Lidl, mert a kósapárt adminisztratív eszközökkel megakadályozza. Éljen, ez az igazi polgári hozzáállás!

Hogy oda ne rohanjak, majd vesznek egy lerobbant helikert, vagy más bótot, és abban nyitnak, akkor nem kell nekik építési engedély sem.

Különben felfogtad, mit magyaráztál?
Számomra ez azt jelenti, hogy mediamarkt, az elektrovörl, a metró, az interspar, a tecsó (megkapta a dómuszt is), a cora, a praktiker és mekkdónacc (most építkezik) eleget fizetett a kósa zsebébe ahhoz, hogy kapjon ép-engedélyt, a lidli meg nem. Mert azt nem fogod nekem bemagyarázni, hogy ez at többi multi nem geci a beszálítóival! (Lásd a tecsó sztorikat...) Arról, hogy milyen az épületeik esztétikuma, inkább hallgatok.
Különben úgy gondolom, a heliker is lobbiza keményen a városvezetés zsebét, hogy megmaradhasson bóthálózatnak, noha bazi drágák, és kicsi a választékuk (de bevallom, a juhtúrójuk bazi finom, remélem kap az árából a termelő is).

Szal, ha nem lenn Db-ben olyan lánc, ami kizsákmányolná a beszállítóit, elhinném amit írsz. De igy, hogy itt van az összes multi, akik ugyanúgy bánnak a "partnerekkel", és csak a lidli lett kizárva, akkor a helyzet nagyon úgy néz ki, hogy ez azért van, mert ők még nem tudják, kinek, mikor, mennyit!

Fákat pedig nem szép dolog kivágni. Láttam már olyan csarnoképítkezést, ahol szépen üvegezett belső udvarokba mentették legalább a fák egy részét!
Elég töketlen dolog, hogy a lidli, mint új lánc, ami épp be akar vágódni a fogyasztóknál, túl hülye ahhoz, hogy ilyesmire gondoljon.

Balázs · http://www.schaller.blog.hu 2006.11.24. 10:08:00

A Lidlnél úgy látszik szokás a fakivágás. Pécsett is "jó" munkát végeztek. Nem is emlékszem volt-e ennél barbárabb építkezés erre. Persze én reménykedek, hogy ültetnek újakat, dehát egy fiatal facsemete, az nem egy 20-30 éves fa...

Lidl blogger · http://lidl.blog.hu 2006.11.24. 13:04:56

Balázs: Igen, azt mondták, a lakossági fórumon, hogy milyen jó sok fát fognak ültetni a parkolóban, mert törvény kötelezi őlet (!), hogy bizonyos parkolónként (talán minden negyedik parkaló után) ültetni kell fákat.
Képzelem, hogy ezek milyen méretűek lesznek...
És azt is, hogy ez köszönő viszonyban sem lesz az eddigi erdős résszel.

Ovi 2006.11.26. 11:16:21

Fletó az első olyan politikus, akit őszintén, és joggal utálunk, mert átvert, és becsapott minket. De egyben ő az első olyan politikus is, aki nem játszhatja tovább, a megváltó Jedi lovagot, aki napi 24 órában jót cselekszik. A Viktor viszont még mindig ott tart, hogy ő „sose hazudott”. Na ennyire nem lehet fontos az a fránya győzelem. Mert ők mindent értünk tesznek. Debrecenben nincsen kenőpénz. Nincsen multi. Nincsen kutyaszar sem. Kolbászból van a kerítés. Válasszuk mindjárt királlyá Kósát! Csak sajnos a koronát már Orbán lefoglalta. Pillanatnyilag szerintem ez az OVI...

M A G Y A R 2006.11.26. 11:27:31

Kedves nagy ARC! 1. A jelenlegi kormány nem a fizetésedet csökkentette. 2. Pártpolitikát hoztál szóba, amit nem témája az oldalnak. (Látogass el inkább a rémhírtv oldalára.) 3. Érvelésed alapja, hogy a balosok csalnak. De épp ezt nem tudod bizonyítani. Ezért úgy tűnik: 1. A cél (hangulatkeltés) érdekében nem azt mondod, ami van. 2. Figyelmetlenül olvasol. 3. És még lekezelő is vagy, bár nincsenek érveid. Akkor mire a nagy ARC barátom? Tömegélmény? :-))))) Rémes lesz egyszer majd ráébredni, hogy handabandázással és hőbörgéssel nem lehet a baloldalt kisöpörni az országból. Sőt mással se nagyon, ez itt úgy gyökeret vert 40 év alatt. És szóba kell állni velük, amit így nem lehet. (Egyébként ne haragudj, ha neked estem, én is hülye tudok lenni.)
süti beállítások módosítása